tirsdag 14. mai 2013

Stormrulle?I ettermiddag var det klart for ein rulleøkt med Greenlanden. I dag ville eg prøve "stormrulla". I haust prøvde eg på "reverse and sweep" utan særleg hell. Kanskje er stormrulla enklare for meg?


Eg trur det er noko på gong.. Men denne hadde nok ikkje blitt godkjend i ein eventuell konkurranse. Eg må nok leggje meg meir på framdekket, og få begge skuldra i vatnet gjennom heile sveipet..

Kom gjerne med tilbakemeldingar!

6 kommentarer:

 1. Jeg ville ha trent inn Reverse sweep før jeg startet med storm rulla. Enig i din beskrivelse at du lenger ned på fremdekket. Sjekk Eichi Ito´s "storm on" side for noen fine progresjonsøvelser. Lykke til :)

  Frode

  SvarSlett
 2. Ikkje at eg har peiling, men litt lite sveip og mykje C-C? (Som man roper i skogen får man svar......) Eg e no imponert over at du studerer andre sine rullar for så å gå t sjøen for å prøve dei sjølv eg då.......Lenge til eg er der ja.

  SvarSlett
 3. Takk for tips! Eg har nok også for mykje "kniving".. Dvs at overkroppen ikkje er parallell med vassoverflata. Har litt problem med å orientere meg også på denne rulla. Neste gong tek eg med svømmebriller.
  Frode: Eg prøvde reverse sweep i fjor, men fekk ikkje til den siste vippen opp.. Skal øve mykje framover på begge!

  SvarSlett
 4. Har sett ein del på "This is the roll". Veldig bra rullefilm, kan absolutt anbefalast. Superpedagogisk!
  Omtale av filmen ligg under "omtalar" øvst på bloggen..

  SvarSlett
 5. Reverse sweep er kanskje den rulla jeg mener er viktigst å få til og som jeg bruker mye Odin. Å slite med den siste vippen som du kaller det er ofte at man prøver å dra seg opp for langt bak slik at man vrir kroppen og da synker man rett ned igjen.
  Viktig å ha paralelle skuldre hele tiden og komme med hodet opp til slutt.
  Lykke til med treningen :)

  SvarSlett
 6. Hvordan har det gått med storm-rulla siden i mai? Artig å finne en til blogg med rulling :) Har jobba mot stormrulla i hele år - og den satt først etter litt tid foran this-is-the-roll. Continous storm som vist der var det som løste den for meg. Det ble også MYE lettere når jeg fokuserer på å holde meg så nært dekket som i setup - hele veien. spesielt når jeg sveiper ut med åra. kort vei opp = lite kraft nødvendig / mye lagret energi å snu båten med?

  SvarSlett