lørdag 15. januar 2011

Butterfy- og norsaaq-ruller

Torsdag medan eg venta på Oddvinn, trente eg litt på ruller med norsaaq og butterflyrulle. Dette var første gong eg prøvde norsaaqen. Eg treng nok meir trening for å få den til på ein meir kontrollert, og roleg måte. Det vert for mykje slag med den, og det er jo ikkje det som er meininga. Det er også litt for lett å bruke den som eit åreblad for å kome seg opp. Meininga er jo å gli opp, utan å bruke den til støtte.

Rulle med norsaaq i høgre hand:


Når det gjeld rulle med norsaaq i venstre hand, har eg ein lengre veg å gå. Eg har ikkje trent så mykje på handrulla på denne sida, så her gjekk det ikkje heilt bra:

Rulle med norsaaq i venstre hand:


Prøvde også butterflyrulle med stormåra. Denne begynnar å sitje ganske greitt no. Kan få til endå rolegare rørsler, men det er ikkje så lett når vatnet er så kaldt. Ein blir litt for oppteke av å kome seg fort opp.

Butterflyrulle med venstre hand:


Butterflyrulle med høgre hand:


Det er berre ein ting som hjelper: Meir trening. Og helst i kaldt vatn! :-)

Norsaaqen er kjøpt her. Den er laga av lerk, som har ein naturleg impregnering i treverket.
Inspirasjonen, har eg fått frå denne dvd- en:


Den tekniske kvaliteten på filminga og  lyd er så som så, men den forklarar dei fleste grønlandsruller på ein flott måte.

4 kommentarer:

 1. Nice rolling!
  Same inspiration as me!
  Looks cold though...

  SvarSlett
 2. Thank you, Mackayak!

  Helen is a good teacher! Explains the different rolls well!

  SvarSlett
 3. Hi Odin, I discovered your blog though a comment on my friend Silbs blog. Helen taught at our Traditional Gathering in Minnesota last summer and is just excellent. And a wonderful person as well. Its ski racing season here, with a meter of ice on the lakes, but in 3 short months we will be back in the water. My goal is to paddle Norway sometime soon. Keep up the traditional paddling! Dave

  SvarSlett
 4. Thank you! You should come to Norway to paddle, Dave! Beautiful on the coast and in the fjords.

  SvarSlett