søndag 3. november 2013

Stormruller og mislukka reverse sweep

Fekk ei lita luke i dag til å kome meg utpå med Zegulen. Småkjølig austavind i dag, men måtte sjekke om stormrullene fungerte.
Etter ei lita oppvarmingstur, var det klart for rullings. Eg hadde eigentleg tenkt å ha eit kamera på land og eitt på kajkken. Men sidan Zegulen ikkje har tau heilt framme og bak (der dekket er glatt nok for at sugekoppen skal feste seg) turde eg ikkje å ha det på kajakken. Neste gong må eg ha med tau slik at ikkje kamera og sugekopp forvinn ned på botn om det lausnar..

Først høgre stormrulle:Så venstre stormrulle:No kan eg vel seie at eg kan stormrullene. Sjølv om dei ikkje er perfekte og "bankers" enno, sit dei ganske bra. Ganske fornøgd med det! :-)

Så kjæm de je itte kæinn..  Reverse sweep. Ikkje langt unna, men manglar den siste "moven".. Tips?


6 kommentarer:

 1. Flotte stormruller, spesielt den på venstresida var fin!

  Reversen for meg er tredelt. Setup/falle rundt, transport til "flyteposisjon" og til slutt recovery.

  Du er allerede ganske sammenkrøket når du har åra 90 grader på båten. Da er det ikke mer "spring" igjen i kroppen å snu båten med - så alt må bli kraft på åra for å komme opp.

  Prøv å bøye ryggen bakover å se opp mot overflata når du er 90 grader på, samtidig som du har hendene og årebladet opp foran fjeset. Se på denne, http://www.youtube.com/watch?v=viZuHfiWoSk, på 2:23. Der har du posisjonen du hoppet over :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for fint svar. Skal prøve å tenkje annleis på slutten!

   Slett
 2. Hei Odin.
  Var noen små ting her, men jeg synes du vrir på kroppen isteden for å prøve å ha begge skuldre paralelt i vannet så lenge som mulig. Du stopper også opp bevegelsen i åra synes jeg. Det er jo 2 måter å gjøre denne rulla på. Pry eller sweep. Prøv å hold begge skuldre i vannet lengst mulig og press hodet mot vannet samtidig som du bruker knær til å vri kajakken.
  Har du lyst å lære deg å rulle skikkelig? Ta planlegger du en tur til Senja til neste sommer. Da kommer instruktørene i filmklippet som Jostein henviser til Senja..........

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode tips! Blir nok litt for oppsatt å kome meg opp for tidleg. Merkar at rulla blir heilt umogleg slik eg gjer den.. Skal prøve å følgje tipsa! ;-) Skulle gjerne kome til Senja...

   Slett
  2. Du er velkommen til Senja når det måtte være Odin :)

   Slett