lørdag 12. oktober 2013

Første tur med Zegul Greenland LC

I dag var det klart for første prøvetur med nyekajakken. Og eg trur eg er forelska..


 Zegul Greenland LC har to runde lukar. Den manglar dagsluka bak cockpit som Touring- utgåva har.


Den har heller ikkje bærehandtak og tau foran og bak. På ein så utprega rullekajakk som dette er, er dette ikkje så vktig heller. Den kjem levert med kuler på strikken på både på framdekket og bakdekket.


 Lite volum kan ein vel trygt seie..


Padlesko kunne eg berre gløyme. Men med padlesokkar gjekk det fint. Eg slakka ryggstøtta heilt.  Då fekk eg akkurat plass til beina nedi kajakken med fotkvilarane heilt framme. Eg får sjå om det vert fotbrett etterkvart.


 Den gamle tuiliqen vart seld i lag med kajakken. (TM Greenland T), sidan den uansett ikkje hadde passa til denne. Kjøpte eit Beluga- spruttrekk som eg kan bruke så lenge..


Ikkje så mykje fribord med meg oppi..


Vakker kajakk..


Sidan denne ikkje har keyhole, vert det litt verre med entring. Ikkje berre å slenge ræva oppi og beina etterpå, i denne kajakken. 


Seteplasseringa i denne kajakken er så mykje betre enn i touring- utgåva. Her kjem cokpitkanten lengre bak når ein legg seg ned på bakdekket. I tillegg har jo denne merkbart lågare bakdekk. Noko ein set verkeleg pris på under rulleøvingane.

Den var heller ikkje ueffen som turkajakk. Med padlesokkar, gjekk det til og med greitt å stikke beina fram mellom fotkvilarane. Primærstabiliteten er litt dårlegare enn touringen, men sekundærstabiliteten omtrent den same.


Og så; RULLER!

Stormrulle:Handrulle:Mislukka handrulle, men kom opp att med handrulle utan fart. Første gong eg har klart dette..:Og dette har eg ikkje klart før med andre kajakkar. Stativ Brace utan åre og oppatt:Alt i alt er eg kjempefornøgd med kajakken. Dette trur eg er rullekajakken over alle rullekajakkar. Gledar meg til å øve inn nye triks med denne! :-) Og med Tuiliq vert den sikkert endå betre til rulling!

4 kommentarer: