mandag 21. mai 2012

Terapitur til Eimind fyr.

Etter fine dagar på hytta i Sogn, vart langhelgen avslutta med ein padletur til Eimind. Denne kom sørover akkurat då eg starta:


Det var blank sjø i kveld. Noko som eigentleg er fint, men eg har merka at balansen av og til blir svekka i slike forhold. I kveld var det slik at eg måtte fokusere på punkt på land, for å ha god balanse. Eskimoane hadde eit namn på dette fenomenet (men det har eg ikkje funne).


Nydeleg kajakk (Tahe Marine Greenland T), men lett å få sovande bein i denne. Difor måtte eg på land på Eimind.. Flott kveld for padling!


Ukjend strandplante. Nokon som veit kva denne heiter?


Ukjend art? :-)
Til slutt eit sjølvportrett.. (Jada, sjølvopptatt til tusen)7 kommentarer:

 1. Riktig som Lene sier, det er rosenrot (Rhodiola). Her er et lokalt navn på den "Kalvedans". Det er rota på den de bruker til sånn "oppkvikkings" for både det ene og det andre... Det går an å spise bladene også, for eksempel i salat. Så om du har med salat på tur, kan du kvikke den (og deg) opp med å ha litt blader oppi. (Om det er så godt, er en annen sak.)
  http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/rhod_ros.htm

  SvarSlett
 2. Hi Odin, some really nice images here. The Rhodiola is also known as Roseroot in English and is found normally on sea cliffs or mountain crags. It seems to thrive in damp and exposed conditions.

  The other unknown species looks to me like a happy Homo Sapiens! :o)

  Kind Regards

  SvarSlett
 3. Fine bilder trur du har møtt på båten eg såg frå Hovden igårkveld:).Ser du har fått svar på planta,e massevis av den ute i holmane,blomstra som berre det...

  SvarSlett
 4. Bilde nr 2 og 5 forteller alt...en nydelig kveld du har hatt. Terapi..ja:)) Vi får håpe på mange slike kvelder fremover:))

  SvarSlett